A babakocsi, ami olyan, mint egy növény

Az egyik barátnőm, Anna, a múlt héten szült, a tündéri kislányt Diánának nevezték el. Ahogy az nálunk szokás, még aznap ültettem egy kis palántát nekik, hogy legyen egy kis növény, ami a babával egyszerre „született” és idővel ő is átveheti majd a gondozását. A zamioculcast választottam erre a célra. Ez a növény nagyon strapabíró, viszonylag jól tűri a mostoha körülményeket is. Nem kell neki annyi fény, mint a legtöbb növénynek és egészen ritka öntözés mellett is szépen megmarad, akár még nő is. Nagyon hálás, hosszú életű növény.

Amint lehetett, átvittem a kis palántát Annának, egybekötve egy gyors babavizittel. Szerencsés volt az időzítés, Dia épp aludt, így lehetőségünk volt egy kicsit leülni Annával beszélgetni. Épp a növény gondozását részleteztem neki, kitérve a megfelelő vas bevitel időnkénti pótlására is, amikor csengettek. Kiderült, hogy nem egy nem várt vendégről van szó, ahogy azt eredetileg gondoltam, hanem a neten rendelt multifunkciós babakocsi érkezett házhoz.

Kérdeztem Annát, hogy nem volt-e drága a kiszállítás, mire kiderült, hogy teljesen ingyen hozták házhoz a méretes csomagot. Ez azért is lepett meg, mert Annáékhoz sokszor még pizzát rendelni is problémás, nem hogy babakocsit. A babakocsi összecsukva volt a dobozban, így felajánlottam, hogy segítek összerakni. Szinte be sem fejeztem a mondatot, mire Anna már kinyitotta a vázat gyakorlatilag egy mozdulattal. Elmesélte, hogy a szülés előtti napokban olyan izgatott volt, hogy csak az segített rajta, ha mindent pontosan eltervezett, átismételt. Ezért naphosszat tutorial videókat nézett, többek között a babakocsi webshopon található videót arról, hogy hogyan kell összecsukni vagy épp kinyitni a babakocsit attól függően, hogy épp melyik funkciót használja. Arról is tájékozódott, hogy hogyan kell átalakítani ezt a multifunkciós babakocsit egyik fajta használatból egy másikba, így Anna azonnal tudta, hogy melyik kiegészítő micsoda és hogyan kell használni. Én persze teljesen eltévedtem a különböző tartozékok között, fogalmam sem volt, mi mire lehet jó, de a barátnőm felvilágosított.

Az alapcsomag is elég összetettnek bizonyult, sportrész és fekvő mózeskosár tartozik hozzá, amivel most és később is tudják majd használni ugyanazt a szerkezetet. Maga a váz stabil, de könnyen átalakítható, a kerekek szintén biztonságosak, de leszerelhetőek. Első ránézésre már az alap babakocsi is elég multifunkciósnak tűnt, aztán előkerültek a többi dobozból az extrák. Anna rendelt egy autós hordozót, illetve ahhoz való adaptert. Ez volt a legnagyobb csomag tartalma. De volt még mellette bundazsák a téli időszakra, esővédő a csapadékos napokra, és napernyő a nyári napsugarak ellen. Anna tényleg mindenre gondolt, így pelenkázó táskával, bevásárlókosárral és pohár- meg cumisüvegtartóval is felszerelte a csodajárművet. Úgy tűnik, ezzel nem lesz problémája az elkövetkező években, mert most mindent kiszállítottak neki, amire valaha szüksége lehet. Egy ilyen multifunkciós babakocsi tényleg jó, hosszú távú befektetésnek tűnik. Anna azt is elmondta, hogy három gyereket szeretnének, úgyhogy a tervek szerint tényleg elég sokáig fogják használni a babakocsit. Tulajdonképpen párhuzamot vonhatunk a zamioculcas-szal, hiszen alapvetően a babakocsi is ellenáll a mindennapos használat okozta rongálódásnak, és ha a tulajdonos egy kicsit odafigyel, még nagyon sokáig örömét lelheti benne.

Dia nagyon rendes baba, mert épp a beszélgetés végére értünk, és más a búcsúzkodáshoz készülődtünk, amikor felsírt. Annát magára hagytam az újszülöttjével és a babakocsival, ami mostantól egészen biztosan a család egyik szeretett tagja lesz.