Költözés: először az energiatanúsítvány, utána a növények

Imádom a növényeimet, szinte az egész lakásom zöldbe van borítva. Számomra harmonikus kikapcsolódást jelent, amikor a mindennapos rutinom keretein belül meglocsolom őket, beszélek hozzájuk és figyelek, hogy megfelelő fényt kapjanak az ablakból.

Néhány hónapja már árulom a lakásomat, mert szeretnék Budapest egyik frekventáltabb részére költözni. Szerencsére hamar találtam vevőt az ingatlanra és azóta, hogy ez már hivatalos folyamatosan azt tervezgetem, hogy az új helyen melyik növényemet hova fogom rakni. Már fejben előre elterveztem a koncepciót, emiatt pedig nagyon izgatott vagyok. Azonban anyukám felvonta a figyelmemet arra, hogy mielőtt még azon töprengenék, hogy melyik kaktuszomat melyik ablakpárkányra teszem majd, kezdjek el foglalkoznia a mostani lakásom energiatanúsítvány kikérésével, hiszen anélkül nem fogják tudni megvenni. Ajánlott egy szolgáltatást, ahol precíz és megbízható munkának köszönhetően akár már 24 órán belül is elküldik nekem (akár futárral, akár e-mailben) az elkészített dokumentumot. Meg is kerestem az interneten a weboldalukat, ahol utána olvastam a részleteknek. A megrendelés után fel kell majd vennem a kapcsolatot a területileg illetékes mérnökkel, aki a lakásomban majd felméri az energetikai adatokat. Ezeket megvizsgálva a cég elkészíti a számítást, illetve magát a tanúsítványt, és hogyha nagyon sürgős, akkor az azonosító számot akár SMS-ben is el tudják küldeni 6-12 órán belül. Mindezek után felhívtam a honlapon található telefonszámot és egy nagyon kedves ügyintéző segítségével el is intéztem a megrendelést. A kiérkező mérnökkel való időpont egyeztetés probléma nélkül zajlott, a megbeszéltekhez tartva magát érkezett és gyors, de precízen el is végezte a dolgát. Én előre kikészítettem neki a lakásom alaprajzát, hiszen előzetes megkért (de egyébként ez a honlapon is ki van írva), hogy arra szüksége lesz. A cég pedig, ahogy azt anyukám előre is mondta, nagyon megbízhatónak minősült: valóban a tájékoztatásuknak megfelelően nagyon hamar elküldték nekem az ingatlanom energetikai tanúsítványát.

Azóta már lezajlott a költözés, a cégnek köszönhetően az adásvételi szerződés megírásakor semmi gond nem volt az energiatanúsítvánnyal. Ma már az új otthonomban élek, amit nagyon szeretek. Ugyanúgy ápolgatom a növényeimet, ahogy korábban, bár még egyik-másiknak nem találtam meg a végső helyét a lakáson belül.