Kerti parti a saját virágüzletem örömére

Végre megnyitottam a saját virágboltomat! El nem tudom mondani, mekkora boldogság ez nekem. Kiskori álmom vált valóra ezzel. Már egészen pici koromban is imádtam a virágokat, pelenkás korom óta segítek a nagyinak a virágok körüli teendőiben. Egyszerűen lenyűgöz a szépségük, és hogy mindegyik más miatt különleges. Ugyan abból a fajta virágból sincs sosem kettő egyforma. Olyanok, mint a hópihék, csak nem olvadnak el szerencsére. Az illatukról meg nem is beszélve, egyszerűen megbabonáz, ha sok virág vesz körbe és könnyű, mégis édes virágillat leng körbe. Imádom.

Szerencsére, mostantól minden nap élvezhetem a virágok közelségét, mert, ahogy említettem, megnyitottam a saját virágboltomat. A fent elmeséltek alapján szerintem nem lep meg senkit, hogy még az oviban is virág volt a jelem, ha egyszer lesz lányom, biztosan Virágnak fogják hívni, és hogy mindig is virágokkal akartam foglalkozni a munkám során.

Amíg nem volt lehetőségem saját üzletet nyitni, virágkötőként dolgoztam különböző szalonokban, előtte meg más virágboltjában voltam eladó és virágkötő. Isteni érzés, hogy mindezt most már a saját vállalkozásként csinálhatom.

Természetesen a családom és a barátaim osztoznak velem ebben a sikeremben és örömömben, így nem, volt kérdés, hogy valahogy megünnepeljük. Azt találtam ki, hogy tartok egy kerti partit, ahová meghívok mindenkit. Grillezünk, iszogatunk, beszélgetünk, egyszóval lesz egy kellemes tavaszi esténk a szabad ég alatt.

Mivel nekem nincsen grillsütőm, kölcsön kértem az egyik barátnőmét, Joliét, hiszen hogy néz már ki egy grillparti egy rendes grillező nélkül. Szerencsére Joli oda tudta adni, Fecó, a párja pedig segített abban, hogy el tudjam hozni tőlük hozzám. Ez körülbelül a buli előtt 3-4 nappal lehetett. Igen ám, de Joli és Fecó egy igen fontos dologról elfelejtettek tájékoztatni, és én sem kérdeztem rá. Mégpedig, hogy ez a grillsütő nem elektromos, hanem gázzal működik.

Amikor ez realizálódott bennem (a parti előtt 4 órával), rögtön hívtam Fecót, hogy azonnal hozzon nekem egy gázpalackot, mert különben annyi a bulinak. Nagyon rendes volt, szinte azonnal hozta is a palackot, amit otthon talált. Igen ám, de az meg csont üres volt. Azt hittem, hogy ott kapok infarktust, annyira ideges voltam, ugyan is nem tudtam, hogy mit csináljak. Egész álló nap a kaját csináltam (20 főre az egyedül nem kis meló), kolbászkák és fasírtok hegyeit gyurmáztam össze órák alatt, hogy legyen mit megsütni azon a nyavalyás grillsütőn. Erre kiderül, hogy a palack üres, tehát ott vagyok, mintha nem is lenne grillező.

El tudjátok képzelni szerintem, hogy mennyire ki voltam borulva, és tehetetlennek éreztem magam. Már félig temettem az estét, hogy ez így már biztosan katasztrófa lesz, amikor eszembe jutott, hogy azért még így utolsó utáni lehetőségként rákeresek a neten, hátha ott találok valami expressz gázpalack-szolgáltatót vagy valami ilyesmit.

Nos, én sem hittem a dologban, csak azért írtam be a Google-be, hogy gázpalack töltés árak, hogy elmondhassam magamról, hogy mindent megpróbáltam. De amennyire nem hittem benne, annyira bejött a dolog. Ugyanis találtam egy gázpalackfutár nevű oldalt, ami megmentette az estémet. Ez a cég ugyanis azzal foglalkozik, hogy meglévő gázpalackokat cserél és új gázpalackokat árul, de házhoz is szállítja őket. Hát milyen jó már! Pontosan erre volt nekem szükségem. Úgy voltam vele, hogy mivel van egy üres palackom, azt töltetem fel.

Fel is hívtam őket, hogy érdeklődjek, hogy hogy működik ez. Igazából olyan, mint bármelyik másik szolgáltatás rendelése a neten. Online vásárlás vagy pizza rendelés. A telefonos munkatársukkal megbeszéltem, hogy miből mennyire lenne szükségem, hogy mikor hozzák és hogy hova. Ennyi volt, és a megbeszélt időpontra leszállították nekem a kért gázt. Annyiban jobb ez a szolgáltatás amúgy, mint amikor bútort rendelek pl. a netről, hogy a bútort a futár nem segít összeraknom, de a gázpalackfutár emberei cserélték nekem a palackot, és nem nekem kellett. Igazán profi az egész. Ráadásul nem is került egy vagyonba, korrekt árat kérnek ezért a szuper szolgáltatásért.

Amúgy először megdöbbentem kicsit, hogy van ilyen, de igazából tök logikus. A mai világban már mindent lehet a netről vagy telefonon házhozszállítással rendelni, akkor gázpalackot miért ne lehetne. Zseniális ötlet, remekül megvalósítva.

Miután elmentek a palackosok, beizzítottam a sütőt, és elkezdtem megsütni a kaját. Szerencsére még időben sikerült elsimítani ezt a kis gázos bakit, így mire megjöttek a vendégek, nem volt nyoma annak, hogy két órája még a hajamat téptem idegességemben.