HP toner a kulcs, ha valamit mégis ki kell nyomtatni

Igyekszem óvni a környezetemet és a növényeket azzal is, hogy nem nyomtatok ki mindent ész nélkül. Ha viszont valamit mégis muszáj, akkor ahhoz mindig van a háznál HP toner, az azonos márkájú nyomtatóhoz.

Sokan mondanak ilyen viccesnek hangzó badarságokat, hogy védd a fákat, egyél hódot, közben meg tonna számra használnak el papírt olyan célokra, amikre nem is feltétlenül volna szükséges. Én néhány éve abba a szerencsés helyzetbe kerültem, hogy gyakorlatilag mindenemet átválthattam digitális üzemmódba, ezért amit nem feltétlenül szükséges, tehát nem kell leadni valahol, azt nem nyomtatom ki. Egyszerűen ennyi. Minden kottám, dalszövegem és a munkához szükséges további fájlok megvannak digitális formában, amire bármikor, bárhonnan ránézhetek a felhőn és a tableten keresztül. Így egyszerre könnyítem meg a saját helyzetemet azzal, hogy az éppen szükséges fájlokat állandóan elérhetővé teszem magamnak helytől és időponttól függetlenül, közben pedig óvom a természetet is.

Mert a növények bizony sok esetben vészesen fogynak körülöttünk, holott ők azok, akik megadják a mindennapjaink fényét. Ha nem volnának, nem lenne tiszta levegő, széles mosoly az arcunkon egy gyönyörű virág láttán, vagy csicsergő madarak akár a zajos körút mellett is. Azzal, hogyha kivágjuk a fákat, saját magunkat vonjuk meg olyan értékektől, amelyek vagy rendkívül lassan pótolhatók, vagy egész egyszerűen pótolhatatlanok. Ezért igyekeztem és igyekszem a környezetemben is felhívni arra a figyelmet, hogy kicsit jobban figyeljünk oda a pazarlásra és a javaink elfecsérlése helyett inkább arra fókuszáljunk, hogy hogyan tudnánk minél okosabban élni.

Ahhoz, hogy erre minél könnyebben emlékeztessem magam a hétköznapokban is, rengeteg növényt szereztem be a lakásomba is. Nyilván a harmadik emeleten nem tudok fákat ültetni, de sok szép más növényről gondoskodhatok. Ezek pedig amellett, hogy gyönyörűek és feldobják az otthonomat, sokat segítenek abban is, hogy a ház levegője tisztább legyen és a körútról beszálló por is egy kicsit megkössön. Nem tudnám elképzelni a mindennapjaimat ezek nélkül a csodák nélkül.

Éppen ezért ahogy már említettem, igyekszem minél kevesebbet működtetni a nyomtatót. Azonban vannak olyan esetek, amikor ez mégis megkerülhetetlen. Egyszerűen nincs mit tenni, vannak olyan ügyek, amiket még mindig csak ilyen módon lehet hivatalosan elintézni. De olyan dolgok is vannak persze, aminek fontos szerepe van vizuális szempontból, ezért muszáj nyomtatott formában is meglennie. Ezekben az esetekben pedig szuper dolog, hogy ismerem a nyomtatoalkatresz.hu oldalt, ahonnan a HP toner mindig házhoz jön.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én nem ismertem különösebben sok nyomtató márkát, ezért hagytam magam arra támaszkodni, hogy mit lehet jó áron megvenni, jó vásárlói értékelésekkel. Ennek megfelelően választottam egy HP nyomtatót, aminek egyenes következménye lett aztán, hogy egy HP toner is kellett. Az első tonert tulajdonképpen aranyáron sikerült megvennem abban a boltban, ahol a nyomtatót is beszereztem. Nyilván utána már nem voltam olyan lelkes a helyet illetően, úgyhogy egyből más opció után kezdtem kutatni.

Így jött velem szembe a nyomtatoalkatresz.hu oldal, ahol különböző nyomtatókhoz való tonereket, tintapatronokat, fénymásoló papírokat és alkatrészeket lehet kapni. Az hagyján, hogy óriási a választék, amivel dolgoznak, de az ingyenes kiszállításon túl még kedvezmény is van náluk minden egyes olyan esetben, amikor egynél többet rendelünk egy adott típusú termékből.

Ha egészen konkrétan nézzük, hogy hogy néz ki ez a képlet az én esetemben a HP toner házhoz szállításával, akkor a következő a helyzet.

Először is, bármennyire is bonyolult útvesztőnek tűnhet egy olyan oldal, ahol ennyire sok terméket lehet kapni, az egyszerű és logikus keresőfelületnek köszönhetően nagyon könnyen meg lehet találni a keresett cikkeket. A nyomtatók ugyanis a márkákon belül sorozatokra vannak szedve, ez pedig általában a nyomtatók elején rögtön fel is van tüntetve, tehát könnyen ki tudjuk bogarászni, hogy milyen szériájú tonerre lesz szükségünk.

A HP tonerek esetében különösen hosszú a lista, mert annyi nyomtató széria készült, amennyit először talán nem is gondolnátok. Nem számoltam végig, de bőven lehet görgetni, mire az ember a lap aljára ér. Nálam a Color LaserJet sorozatból van itthon egy berendezés, aminek megfelelő tonereket szoktam rendelni erről az oldalról.

Az eredeti HP toner ebben az esetben a fekete terméknél 32 090 forintba, vagyis bruttó 40 754 forintba kerülne. Ezzel szemben, hogyha bármelyik színes verziót szeretném választani, amire ugye szükségem is van, akkor kicsit még többet, 35 090 forintot, vagyis pontosabban magánszemélyként bruttó 44 564 forintot kell kifizetnem egy, azaz egy darab tonerért. Persze ezek a termékek meglehetősen sokáig bírják, főleg nálam, de azért még 3-4 havonta is nagyon fáj ennyi pénzt kiadni ilyesmire.

Amiért aztán felfigyeltem a nyomtatoalkatresz.hu-ra az pontosan ennek a helyzetnek a megoldása. Náluk ugyanis nem csak ezeket a márkás termékeket lehet megrendelni, hanem az eredeti HP toner mellett vannak még utángyártott termékek is az elérhető opciók között. Aki ezzel szemben szkeptikus volna, annak csak azt tudom mondani, hogy az elején én is az voltam, de ez egészen csak addig a pillanatig tartott, amíg ki nem merült az első adag utángyártott HP toner. Mivel sem minőségbeli, sem pedig érdemi élettartambeli különbséget nem véltem felfedezni az eredeti és a márkajelzés nélküli termék között, ezért egyértelmű volt, hogy “átszokok” erre az opcióra.

Csak hogy érezzétek a különbséget, az eredeti termék árához képest negyedannyiba kerül az utángyártott verzió. Nem csak a fekete tonernél, hanem az összes többi szín esetében is.

Ugyebár azt is mondtam, hogy nem esik jól egyszerre kifizetni a több tízezer forintnyi összeget egy olyan dologért, amit egyébként annyira nem is akarok használni. Azonban az utángyártott HP tonerek esetében ez a téma azért is nagyon elgondolkodtató, mert a darabár ugyan sokkal kedvezőbb, mint a márkás termékeknél, ha viszont többet is rendelünk belőle, még inkább kedvező áron kaphatjuk meg őket. Ráadásul ez a különböző színű termékekre is igaz, tehát nem csak akkor érvényes, ha a feketéből kérek hármat. Úgyhogy általában tömbösítve szoktam rendelni, mert így kedvezőbbnek találom összességében az üzletet.

Számszerűsítve a következők jelenti a dolog. Ha egy darabot rendelek az utángyártott tonerből a nyomtatómhoz, akkor 8 590 Ft-ot, vagyis bruttó 10 909 Ft-ot kell kifizetnem a termékért. Ha viszont kettőre van szükségem, akkor már kapásból rárakódik a kedvezmény és csak 8090 Ft lesz a nettó darabár, ami magánszemélyként bruttó áron 10 274 forintot jelent darabonként. A harmadik termék megrendelésével ez a tendencia még inkább igaz lesz, mert akkor már csak nettó 7490 forintot kérnek el egy darab tonerért, ami bruttósítva 9512 forintot jelent. Ez azt jelenti, hogyha hármat rendelek ebből a cikkből, akkor bruttó ~28 500 forint körüli összeget kell kifizetnem összesen, míg ha három különböző alkalommal tenném meg az egydarabos rendeléseket, akkor összesen bruttó ~32 700 forint körüli összeget hagynék ott az online áruházban. A kettő közötti különbség szerintem igencsak jelentős, hiszen egy negyedik toner árának a felét már magában foglalja.

Így azt gondolom, hogy nincs nagyon mit magyaráznom azon, hogy miért a nyomtatoalkatresz.hu oldalt választottam a házi “beszállítómnak”. Hogyha HP tonerre, vagy bármilyen más márkájú toner, tintapatron vagy kiegészítő termékre van szükségetek, akkor látogassátok meg a weboldalukat és válogassatok a lehetőségek végtelen tárházában.