Egy tökéletes kertész története

Egy óriási városban nőttem fel egy panellakásban. Soha senki nem gondolta volna, aki találkozott velem kiskoromban, hogy mi leszek, ha nagy leszek. Növényt annyit láttam, amennyi fű meg bokor nőtt a tömbházak között: nem sokat. Otthon nem voltak szobanövényeink, anyumat nem nagyon érdekelte a dolog, de én már a tizenkettedik születésnapomra egy cserepes aloéverát kértem. Aztán a suliban a biológia lett a kedvenc tantárgyam és nem bírtak levakarni a természetműsorokról. Olyan túlzottan azonban nem vagyok és nem is voltam soha okos. Legalábbis a tanulás sehogy sem ment, úgyhogy bárminemű komolyabb továbbtanulásról le kellett mondanom a suli után, örültem, hogy az érettségim sikerült.

maxi ruha
maxi ruha

Aztán egy régi gyerektábori ismerősömmel találkoztam, aki messze tőlünk vidéken kertészetet nyitott és felajánlotta nekem, hogy menjek hozzá dolgozni. A munka is jó volt, a környezetet is megszerettem, hamar szerelembe is estünk a fiúval, egy év után pedig el is vett feleségül és együtt kezdtük el vezetni a kertészetet. Na már most, mint városi lány, akadt azért némi problémám. Például a körmöm alja mindig fekete volt, hiába pucoltam. Erre azt találtam ki, hogy mindig sínes zselés körmöt rakatok, amin nem látszik át a piszok, aztán minden este, mikor tisztálkodom, kipucolom úgyis, hiszen nem bírom, ha ott marad.

A másik dolog pedig az volt, hogy hiányzott a divat és az öltözködés a mindennapjaimból. Már hónapok óta nem mentem sehova sem a közvetlen falusi környezetemből, amikor meghívtak egy keresztelőre. Nyár dereka volt, hatalmas hőség, nekem pedig semmi ruhám nem volt az alkalomra. Szerettem volna egy maxi ruhát magamnak, csak épp egy leheletnyi időm sem volt elmenni vásárolni. Este, holtfáradtan estem be az ágyba és úgy terveztem, hogy görgetni fogom a telefonomat és ruhákat nézegetek. Nem terveztem vásárolni, eszembe sem jutott, hogy léteznek online ruha webáruházak, csak élvezetett szerettem volna szerezni a szemeimnek. És akkor, hirtelen, ott volt az Abutik, ahol annyi féle maxi ruha volt, hogy sikerült a lelkemet is simogatnom a képek végignézésével, de sikerült az idegeimet is megnyugtatnom hiszen megoldódott a probléma: elhatároztam, hogy rendelni fogok tőlük.

Persze egyből bűnbe estem! Másnap reggel azonnal megmértem magam, aztán az oldalon szereplő táblázat segítségével kiválasztottam a méretemet. Vásároltam magamnak két maxi ruhát is (nem tudtam dönteni, sajgott a szívem mindkettőért), valamint több blúzt és egy nadrágot is. Én voltam a legszebb a keresztelőn: egy virágmintás ruhában jelentem meg. Két hétre az első rendelés után pedig néhány sportos cuccos is vásároltam, amiket munka közben viseltem. Rá jöttem, hogy sokkal jobban érzem magam kertészkedés közben is, ha tudom, hogy jól nézek ki. Azelőtt nem foglalkoztam túl sokat ezzel a témával, mivel úgy éreztem, hogy alig vagyok emberek között, mit számít, hogy mi van rajtam. Aztán persze én lettem a legcsinosabb kertész a világon. Mi seb bizonyítja jobban, mint hogy azelőtt mindig csak a feleségek szálltak ki az autóból vásárolni, de azóta a férjek is bejöttek hozzánk és együtt vásároltak.

Egy ideje már annyira jól esik minden nap szépen öltözni, hogy olyan napokon, amikor tudom, hogy nem vár rám rettenetesen piszkos és izzasztó munka, akkor már nem is sportosba öltözök, hanem valami szebbe. Az Abutik lett a megmentőm! Mindenfélét rendelek tőlük, és a jó az, hogy mindig biztos lehetek a ruha minőségében. Elég gyakran szoktam rendelni, mivel nagyon hamar sikerül olyan pecséteket szereznem, amiket nem tudok kimosni. Egy kertészetbe könnyű összekenni magadat! Ha valaki kérdezi, hogy miért fordítok ennyi energiát az öltözködésemre, mindig csak azt tudom mondani, hogy ez a hobbim. A kertészkedés és a növények, hiába szeretem őket teljes szívemből, mégiscsak a szakmám és a munkám, de nekem emellett szükségem volt még valamire, ami szórakoztat és boldoggá tesz.

O ha ti azt el tudnátok képzelni, hogy egyébként mennyire féltékenyek rám a környékbeli nők. Mivel kereskedünk a termesztett növényeinkkel, nagyon sokat járnak hozzánk és nagyon sokan is ismernek minket. A féltékenységükhöz valószínű a testalkatom is hozzá tett egy adaggal, de a ruháimat is mindig az egekig dicsérik. Jól esik hallani a dicséreteiket, úgy érzem, hogy elismernek engem. És még senkinek nem árultam el a titkomat, hogy honnan rendelem a ruháimat. Persze ez nem jelenti azt, hogy senki nem ismerheti ezt a webáruházat, sőt! Mivel eléggé ismert, már egyszer-kétszer láttam néhány nőn az ő ruháikat viselni. De senki sem lett annyira a rabjuk, mint én.