A virágkiszállítás is szünetel, ha kifogy a motorolaj

Idén ünneplem a 10 éves évfordulóját annak, hogy megnyitottam a virágboltomat. A szüleimtől örököltem meg egy kertészetet, ahol termesztem a különböző virágokat, növényeket, a hétköznapi piros rózsától, a fikuszig, mindent. Tudom, hogy nem ez a lehető legjövedelmezőbb munka a világon, főleg nem a kertészetben kint töltött időt tekintve, de semmi sem pótolhatja a kora reggeli friss harmat és virág illatának egyvelegét, vagy egy gondos munkával megtermelt lédús paradicsom ízét. Ezek olyan dolgok, amik az emberben átértékelik, hogy mit érdemes csinálni az életben és mit nem. Nekem például nem okoz kifejezetten semmilyen örömöt, hogy ha az enyém lehet a legújabb okos telefon, vagy, ha nekem van a leggyorsabb kocsim. Én az emberek arcára szeretek mosolyt csalni, amikor beleillatoznak a virágaimba, vagy kötök nekik egy szép csokrot, melyet a kedvesüknek, vagy a szeretteiknek továbbítanak. És amúgy meg, ha kellő képen jó marketinggel és odafigyeléssel csinálj az ember, igen is, jó pénzt lehet vele keresni. Nekem is egy nagyobb áruházban, illetve egy bevásárló utcában is van saját üzletem, ahol mindegyikben 2-2 alkalmazott dolgozik, valamint segít nekem a kertészetben, ha arról van szó. És mivel a saját beszállítóm én vagyok, így ezzel a dologgal is nekem kell számolni. Tehát hogy egy kicsit komolyabb vizekre tereljem a szót, nehogy azt higgyétek, hogy én csak a virágok öntözésével és szagolgatásával küzdök. Nekem is kell közösségi média oldalt üzemeltetnem, könyvelést végeznem, sőt az autómat is nekem kell karbantartani, mellyel furikázom a virágokat A-ból B-be.

 

A múltkor is pont az autómmal volt a baj. Jól megpakolva indultam el a kertészetből, hogy szállítsak a két üzletbe. Szerencsére pont sikerült mind a kettőbe eljutnom és szépen lepakolnom, de egyszer csak nagyon furcsán kezdett el viselkedni az autó. Furcsa hangokat adott kis és egyszer csak lerobban. Mondanom sem kell, hogy nem igazán tudom ennek az okát, így az első telefonom rögtön az autómentőért szólt, aki amint tudott már ki is jött értem, hogy elvigyen a szerelőhöz. A szerelő kivizsgálta az autót és kiderült, hogy nincsen komolyabb baja, de egy valami biztos, hogy sürgősen motorolajat kell váltanom, mert amit jelenleg használok egyrészt kifogyott, másrészt pedig kezdi tönkretenni az autómat, mivel nincs jó hatással a motorra. Én egészen kétségbe estem és rimánkodtam neki, hogy segítsen ki valahogyan és találjuk meg közösen a legjobb megoldást arra, hogy milyen olajat kéne az autóba önteni. Mondtam neki, hogy n abszolút zöldfülű vagyok a témában így pláne elkél a segítsége. A szerelő szerencsére nagyon is segítőkész volt és azonnal elkezdett gondolkozni. Majd előhozakodott több lehetőséggel is. Ezek közül én pedig azt választottam, amire ő azt mondta, hogy ez volna a legjobb, de a legköltségesebb is. Az Eneos forgalmazótól ajánlott nekem egy prémiumkategóriást motorolajat. Én azért választottam ezt, mert egyrészt bármennyire szak avatatlan vagyok, az Eneos-ról már én is hallottam, ráadásul, ha annyira rossz állapotban van az autóm, mint amennyire azt mondta, akkor a lehető legjobb ápolást kell neki adnom. Lehet, hogy most pár ezer forint többnek tűnik a kelleténél, de hosszú távon ez jó pár százezer forint megtakarítást fog jelenteni, ha nem kell új autót vennem.

A szerelő úr mondta, hogy nála most pont van egy kannával, amit baráti áron felszámít nekem, de azt mondta, hogy ezt ezek után nekem kell vásárolom, és ha egy mód van rá, akkor az Eneos terméket csak arról a megadott weboldalról rendeljem, amit előír nekem, mert onnan a legjobb ár-érték arányban. Neki ez vált be és mindenkinek, akit csak érdekel, ezt ajánlja.

És láss csodát, igaza lett. Mióta Eneost használok, az autóm minden szempontból optimálisabban működik. Én pedig mondhatom, nagyszerű érzés, hogy nem kell azon aggódnom, hogy mikor történik bármi baja és ezért megáll az üzlet. Az ilyen típusú helyzeteket sajnos, nem engedhetem meg magamnak.