Bonsai kiállításra s.o.s. bőrönd

Az évek során elég komoly bonsai gyűjteményre tettem szert. Rendszeresen járkálok növényáruházakra, hátha találok egy különlegesebb darabot, amim még nincsen otthon. De hamar rájöttem, hogy nem igazán találok egyedi fajokat a sima növényeket áruló boltokban, hisz fikuszom, bükköm és akácfám már több is volt, és a tradicionális kínai fajokból is mind beszereztem egy példányt. Ezért elkezdtem különböző kiállításokra is járni, ahol a kisebb vállalkozások is megmutatják az általuk növesztett bonsaiokat. Itt már sokkal különlegesebb darabokat is lehet találni, nem csak a tipikus fikuszokat meg fácskának kialakított azáleákat. Ha pedig szerencsém van, még árulják is ezeket a növényeket, mert sokan csak kiállítási tárgyként viszik az érdekesebb fajokat, nem lehet őket megvenni.

Szerencsére elég sok kiállítás van Pesten is, vagy a lakóhelyemtől nem túl messze. Mivel a bonsai gyűjtés elég nagy divat lett, egyre több cég kezdett el ezeknek a forgalmazásával foglalkozni. Persze külföldről is lehet rendelni magokat, de azokban nem bízom, ki tudja, életképesek-e , lesz-e belőlük valami, ha elültetem őket.

Viszont nemrég nagy kalandra szántam el magam, mert ezúttal nem egy magyar kiállításra indulok, hanem Németországba, ahol lesz egy kimondottan nagy, nemzetközi bonsai vásár, ahol állítólag olyan különleges fajokat is lehet találni, amiket máshol egyáltalán nem, legalábbis itthon biztosan nem lehet kapni őket. Ezért nagyon izgatott lettem, hogy elmehetek oda, csak annyi volt a bökkenő, hogy nem volt bőröndöm. Illetve volt egy, egy ősrégi, szakadt darab, amit azért sem vihetek, mert túlságosan nagy ahhoz, hogy felvigyem magammal az utastérbe.

Így hát nagyon sürgősen kellett szereznem egy bőröndöt, ami elég kicsi ahhoz, hogy felvihessem magammal a kabinba, és elég merev és tartós is ahhoz, hogy el tudjak magammal hozni benne egy bonsait anélkül, hogy megsérülne. Sok oldalt megnéztem ehhez, mivel inkább a neten akartam megrendelni, nem akartam az üzleteket járni érte.

Pár percen belül találtam egy olyan oldalt, ahol többféle bőrönd is van, különböző méretekben, ezen kívül vannak ott olyan modellek is, amiket fel lehet vinni a gépre is, mert beférnek az ülések fölötti tárolókba is. Én is pont ilyen típusút szerettem volna, mert  nem akartam volna leadni a csomagjaimat. De ezen kívül is vannak még praktikus dolgok itt utazáshoz, például öltönytartó táskát és utazó párna. Én ugyan nem utazom olyan rendszeresen, hogy erre szükségem legyen, de ha megtetszik ez a kiállítás, amire most megyek, nem kizárt, hogy máskor is megyek majd külföldre. A Bagbox oldalán ezen kívül még más típusú táskák is vannak, például övtáskák, vadász táskák vagy oldaltáskák különböző színekben, és méretekben. Ajándékba pedig akár egy divatosabb női táskát is lehet venni, és ezekből is van minőségi bőr kivitel.

Ha már arra jártam, megnéztem a többi terméküket is, hisz hamarosan itt a karácsony. Például az aktatáskákat, és több női aktatáska is volt a boltban, ami például nagyon tetszene a húgomnak. Ha már az ajándékokat néztem, rájöttem, hogy sokféle meglepetést lehet itt találni az egész családnak, például a nejemnek ékszerdobozt, amiből többféle színű és méretű is kapható. Neki mindig összekeverednek a láncai, sokat bosszankodik emiatt, de ebbe a tárolóba szépen elhelyezheti őket, így biztosan nem sérülnek. Sokféle iskolatáska is kapható, kisebb és nagyobb gyerekeknek. Ezek közül rengeteg a márkás termék, mind nagyon jó minőségű, és jó áron vannak, valamelyik például jó lenne a lányomnak is.

Tartottam attól, hogy mi lesz, ha az általam megrendelt táska mégis lesz jó a bonsai utaztatására. De a bolt 30 napon belül kicseréli a terméket, ha bármi problémám lenne vele, például kicsi lenne mégis a bonsaiokhoz. Jártam már úgy, hogy megvettem valamit a neten, meghozták, és mire kitaláltam, hogy az a termék mégse lesz nekem jó, addigra már nem vette vissza a cég. Így szimpatikus, hogy ez a cég hagy időt arra, hogy átgondoljam a vásárlást.

Végül rendben megkaptam a terméket, és nagyon meg voltam vele elégedve. Pont megfelelő a mérete, fel tudom vinni a gépre, és még így is elég sok minden belefér, egy pár bonsai biztosan. Így már én is magabiztosabban fogok növény kiállításokra menni, akár külföldre is.