Az újságomban feladott hirdetés, aminek a hatására megfizethetővé vált egy ablakszigetelés

Nem igazán hittem volna el ha valaki azt mondja nekem annak idején, hogy egyszer bizony kifejezetten érdekelni fog a növénytermesztés az azokkal való mindenféle munka. Szerencsére nem is kényszerű módon kerültem kapcsolatba a témával ilyen mélységekben, de néha még mindig furcsa.

Szóval a dolog úgy néz ki, hogy ugyebár van egy munkám mint magánvállalkozó. Alapvetően egy lap kiadót üzemeltetek, ahol alkalom adtán lemezekkel is foglalkozunk. Utóbbit inkább csak egyelőre mondanám alkalminak, mert terveink szerint egyre jobban bele fogjuk ásni magunkat a dologba az elkövetkező időkben. Ezzel a céggel nagyon sokat dolgozok és nagyon szeretem is. Mindig is magasztos és fontos célnak, hivatásnak tartottam az általunk értékesnek képviselt emberek, művészek, előadók munkáinak terjesztését. Nincs is annál nagyobb elégtétel számomra mintha egy sikeres üzlet keretein belül egy tehetséges embert fel tudok emelni és elismeréshez juttatni. Az meg szintén nem mellékes szempont, hogy ezzel a pénzügyi problémákat is jelentősen ki tudjuk küszöbölni az ilyen esetekben a nem éppen milliomos életszínvonalon élő alkotók számára. Igyekszünk pályázatokkal is foglalkozni, ugyanis ma már ez is része szerintem egy író vagy éppen zenekar menedzselésének, felfuttatásának. Muszáj észrevenni, hogy a pályázatokon keresztül nagyon jó lehetőségeket lehet megcsípni, amikkel szerintem muszáj is élnünk, elvégre az a dolgunk, hogy minél több fronton tudjuk az ügyfeleink érdekeit képviselni.

Az egyik újításom volt nemrég egy magazin elindítása, ami havonta jelenik meg és alapvetően az a célja, hogy minden témában feltörekvő, tehetséges embereket mutasson be. Megkértem pár újságíró barátomat, hogy publikáljon minden hónapban egy-egy cikket az általa éppen legizgalmasabbnak, aktuálisabbnak vélt témában, ezzel lehetővé téve, hogy az újság ne csak bemutasson, de véleményt is kifejtsen és átadjon bizonyos gondolatokat. A helyzet tehát az, hogy ezen belül rengeteg érdekes és tehetséges emberrel ismerkedtem meg. Igyekeztem mindenkinek helyet szorítani a magazinban, bár ez nem minden esetben könnyű, hiszen bár viszonylag nagy terjedelem áll rendelkezésünkre, mégsem végtelen így pedig sajnos gyakran megesik, hogy szortírozni kell. Persze ilyenkor egy hónappal későbbre megy át az adott megjelenés, de ez sem mindig működik, hiszen az örökös csúszás sem állapot.

Szóval ilyen módon találkoztam egy fiatal lánnyal, aki egy üvegházat üzemeltet, ahol rengeteg növényt termeszt és ad el. Mindenféle célokra lehet ezeket használni, vannak kifejezetten gyógynövények, de éppígy megtalálhatóak a dísznövények is, amikből szintén igyekeznek a lehető legkülönlegesebbeket elhozni. Mivel ez a szakma sosem állt hozzám igen közel, ám a természet szépsége már gyerekkoromtól fogva lenyűgözött megkérdeztem, hogy esetleg nem mehetek-e el egyszer egy „üzemlátogatásra”? Szerencsére a válasz egy igen volt, így hát nekiláthattam annak, hogy megtervezzem mikor és hogyan szeretnék megismerkedni a kertészettel, mint hivatással. Amikor beléptem rögtön megfogott a hely szelleme. Tetszett ahogy mindenhol gyönyörű növények voltak rendszerezve és hogy őszinte legyek ez a szépség teljesen lenyűgözött!  Kaptam is a tulajdonos lánytól egy körbevezetést, ami nagyon hasznos volt. Egyrészt mert megértettem, hogy nagyobbrészt megértettem, hogy miként is zajlanak itt a dolgok, másrészt pedig mivel kölcsönös szimpátia ébredt bennünk egymással, csak úgy pusztán emberileg. Azóta eltelt egy kis idő és ez a lány már nem csak az egyik egykori ügyfelem, akinek megjelenést biztosítottam a magazinban, hanem egyben az élettársam is és ha már így alakult az iroda mellett sok időt töltök az üvegházban is, elvégre ezt a lenyűgöző világot ki ne szeretné közelebbről is magáénak tudni, ha már megteheti, nem? Igyekeztünk is közös erővel újítani és javítani a körülményeken és mivel az újságban megjelent hirdetés fellendítette a vevőkört meg tudtuk oldani, hogy az épület új ablakszigetelést kapjon, ezzel sok új lehetőséget megnyitva előttünk. Szóval így alakult, hogy meglepő módon de beköltözött az életembe ez a szakma és egyelőre köszöni szépen, igen jól meg is van ott.