Virág eladás motorral, és a motoremelő

Na még ilyet sem láttam, hogy motorral szállítják a virágokat. Persze a kényszer nagy úr, így ha más nincs, akkor az is jó.

Az egyik ismerősömék azzal foglalkoznak, hogy krizantémokat termesztenek. Egy alkalommal voltam náluk, amikor a virágokat kellett szüretelni. Hogy az mennyire fantasztikus élmény volt, leírni sem tudom. Amerre a szemem látott, ott virág volt. Kicsi, nagy, ilyen színű, és olyan.

Amolyan családi vállalkozásként üzemeltetik. A nagyszülők a nyugdíj mellett csinálják, hogy kiegészítsék a keresetüket. Persze sok mindent kell költeni azét egy ilyen vállalkozásra is, egész embert igényel sok alkalommal. Azt sem gondoltam volna, hogy ennyire kényesek lehetnek a virágok. Ha éppen úgy van fűteni kell neki, vagy ritkítani, vagy és a páratartalomra figyelni. Ami azt illeti, még az sem mindegy, hogy milyen magot vásárol, és hogy honnan veszi azt.

A mostani törvények szerint, nem ültethet saját magot hanem meg kell vásárolnia drága alkatrészeket. Hát mondanom sem kell, hogy a magok mennyire drágák, és hogy hol éri már meg a tenyésztés, vagy éppen a termesztés. Mégis azt kell hogy mondjam, hogy valamit csak jól csinálnak, hiszen évről évre többen vásárolnak náluk.

A piac

Mindenhol árulnak virágot, egyszerre több helyen is kint vannak. Ilyenkor öten vagy hatan árulnak 1 vagy 2 ember pedig folyton megy a sátorhoz vissza az új virágokért. Persze nem egyszerű a helyzet, mert van amikor több embernek is kell, ilyenkor mindig előjön e B verzió, ami azt jelenti, aki éri az autót, az megy hamarabb.

Egyik alkalommal Lali volt a lemarad, és tanakodott is, hogy mit kezdjen magával, mire megvárja őket, és elindul, addigra mindenki megvásárolja azt a virágot másnál.water-lily-4464_640

Nem volt ötlete, valami gyors kellett, így felpattant a motorra, és elment haza egy kanyar virágkupacért. Persze azért nem olyan egyszerű, egy nagy rakás virágot vinni, és az sem hogy ezeket vödörben viszed .

Addig szenvedett valahogyan a virágokkal, hogy elhagyta valamikor a motoremelőt. Na gondolta is, hogy majd visszafelé ott lesz. Természetesen addigra eltűnt, miért ne szedte volna valaki össze, egy majdnem új motoremelőt.