Egy webáruház, ahonnan virágon kívül bármit lehet rendelni

Imádom a kertem, a növényeket. Ha épp nincs olyan évszak vagy időjárás, hogy kint töltsem az időmet, akkor a szobanövényekben gyönyörködöm. Nemhiába, édesanyám virágkötő volt, úgy tűnik, a növények irányába tanúsított szeretetet megörököltem tőle.

Történt nemrégiben, hogy elindultam elektromos fogkefét vásárolni. Már többször is javasolta a fogorvos, hogy váltanom kellene, de idő kellett, hogy elszánjam magam. Már a negyedik áruházat jártam végig, hogy találjak végre egy ilyen normális elektromos eszközt. Nem gondoltam, hogy ekkora kihívás lesz ez nekem. Sokkal bonyolultabb feladatokat is megoldok nap, mint nap, erre egy elektromos fogkefe kifog rajtam. Hogy kárpótoljam magam, vettem 2 cserép virágot, ami tökéletesnek tűnt a kiskertembe.

Még aznap este megragadtam a kis ásómat, és nekiláttam behelyezni a növényeket az új helyükre. Miközben kertészkedtem, véletlenül a szemem megakadt a vadiúj fűnyírómon. Ekkor a homlokomra csaptam. Hát miért nem jutott eszembe hamarabb a bestmarkt?! Rengeteg eszközt vásároltam már itt, kézenfekvő lett volna, hogy a hipermarketek helyett egyből itt kezdjek nézelődni.

A bestmarkt.hu egy kiváló webáruház. Sőt, kifejezetten a kedvencem, ha lehet ilyet mondani. Számtalan dolgot rendeltem már innen: fűnyírót, szegélyvágót, de a hajvasalóm is tőlük van. Hogy nem jutott eszembe, hogy megnézzem, van-e náluk elektromos fogkefe?

A bestmarkt.hu nem egy kifejezett elektromos fogkefe webshop. Sokkal több annál: 110 ezer különféle termék található meg náluk megannyi kategóriában. Nem véletlen, hogy a közösségi oldalakon közel 20 ezer fő követi őket, és biztos vagyok benne, hogy a tényleges vásárlóik száma még ennél is több lehet. Egy ilyen kiváló webáruház esetén ez nem is lehet másképp.

A bestmarkt.hu kategóriái között nekiálltam böngészni. Nem kellett sokat kutatnom, mire rátaláltam arra a részre, ahol az elektromos fogkeféket tekinthettem meg. Nem csalódtam, itt nem volt hiány a készletben! 240 féle eszköz közül válogathattam! Ez több, mint amit bármelyik áruház képes lenne mutatni.

Amikor nekiláttam annak, hogy kiválasszam a megfelelőt, akkor szembesültem vele, hogy ötletem sincs, hogyan kezdjem. A 240 darab nem csak egy átlagos üzlet kínálatától több, hanem attól is, amit én képes vagyok átnézni egymagam. Először azért mentem be egy áruházba, hogy segítséget kérhessek egy eladótól. Sajnos egy online áruházban ez nem lehetséges, de a Bestmarkt munkatársai ezt is áthidalták. Minden termékkategória alján van egy kis fül, ahol az adott termékcsoport főbb jellemzői vannak felsorakoztatva. Ez a részletes, mégis lényegre törő szöveg tökéletes útmutatást ad mindenkinek a megfelelő eszköz kiválasztásához.

Így már kicsit könnyebben láttam neki én is. A leírás alapján eldöntöttem, mik azok a szempontok, mik nekem jelen pillanatban számítanak, és persze tudtam azt is, mekkora az a keret, amit rá tudok szánni erre a készülékre. Ezek tudatában már könnyedén vettem használatba az oldalsó kereső sávot. Ez egy remek kiegészítője az oldalnak. Ennek segítségével bejelölhetjük a nekünk fontos paramétereket néhány kattintással, és így máris szűkül a kör. Ez az egyszerű művelet lehetővé teszi, hogy csak azokat lássuk magunk előtt, amik tényleg megfelelnek az elképzelésünknek. Ez az én esetemben azt jelentette, hogy „mindössze” 24 készülék volt, ami előttem maradt.
Szerencsére a döntésem könnyíti, hogy minden esetben olvashatóak vásárlói vélemények a termékekről. Ez szerintem szuper dolog, hiszen közel sem biztos, hogy a műszaki paraméterek elegendőek a döntéshez. Az egyéni tapasztalatok sokkal beszédesebbek. Nem tudhatjuk, hogy kinek mi az, ami mondjuk használat közben zavaró, vagy épp kifejezetten előnyös, tetszetős. Így rengeteg információt gyűjthetünk a mások által megszerzett tapasztalatokból anélkül, hogy végig kellene próbálgatnunk sokféle eszközt. Az előnyök és hátrányok ilyen szintű bemutatása számomra nagy bizalmat ad, ebből látszik, hogy a bestmarkt.hu nem arra megy, hogy mindenáron eladja, amilye éppen van, hanem a vásárlói elégedettségre törekszik. Tudják, hogy akkor lesznek visszatérő vásárlóik, hogyha mindenkinek segítenek megtalálni a neki való árucikket. Ők nem árulnak zsákbamacskát, hanem feketén-fehéren megmutatják, hogy mit tud az adott termék.

Ezeket mind összevetve már ki tudtam választani a nekem való elektromos fogkefét. A megfelelő darabot behelyeztem a kosárba, és már mentem is a rendelés véglegesítése felé.

A bestmarkt.hu esetében van 2 extra szolgáltatás, amit kifejezetten hasznosnak gondolok. Az egyik a plusz garancia vásárlásának lehetősége. Sok áru esetén egy minimális összegért cserében lehetőségünk van arra, hogy plusz 1, 2 vagy akár 3 év garanciát is kérjünk. Ennek ára elenyésző, szóval azt a pár ezret megéri rákölteni. Ha esetleg elromlik a készülékünk, akkor nagyon hálásak leszünk ezért a meghosszabbított időtartamért!

A másik ilyen a részletfizetési lehetőség. Természetesen ennek nagyértékű termékek esetén van értelme, nem olyanoknál, mint egy elektromos fogkefe. A cég le van szerződve egy partnerrel, aki áruhitelre nyújt lehetőséget náluk. Ez kitűnő segítség akkor, ha valakinek váratlan kiadása akad. Gondoljunk csak egy elromló hűtőre vagy mosógépre: nem biztos, hogy mindenki rendelkezik helyben 100 vagy 200 ezer forinttal, amiből vehet magának új készüléket. Egyik sem olyan, aminek a vásárlását halogatni lehet, hiszen napi szinten szükségünk van rá. Ekkor óriási segítség, hogy itt van lehetőség az áruhitelre: egyszerű, gyors kérvényezési lehetőség, és előzetes kalkulációra is adnak módot.

Most csak a plusz garanciát használtam, de azt soha nem hagyom ki, ha van lehetőségem. Mivel már regisztrált vásárló vagyok, az adataim kitöltésével nem kellett sokat foglalkoznom, a rendszer már elmentette őket. Egyébként nem csak ez az egy előnye van annak, hogy regisztráltam az oldalra. Ez által folyamatosan értesülök a különféle akciókról, ami által remek ajánlatokat lehet megcsípni.

A rendelésem kifizettem bankkártyával. Gyors, biztonságos, követhető. A legjobb verzió! Már csak várnom kellett. Természetesen tudtam, hogy nem kellesz sokat, ugyanis a bestmarkt.hu mindig gyorsan kézbesíti a termékeket. Általában 2 munkanap, és meg is érkezik hozzám.
Most sem volt másképp. Mindig kapok előre értesítést arról, hogy mikor érkezik a futár, és tartani is szokták ezt az intervallumot előre. Ezt szeretem, mert tervezhetővé teszi a csomagátvételt.

Szerintem nem is kell mondanom, a rendelt fogkefe kiváló választás volt. Minden úgy működött, ahogyan az le volt írva. Azt kaptam, amire számítottam, és természetesen mindezt épségben, kifogástalan állapotban. A bestmarkt.hu még annak ellenére is a legjobbat hozta, hogy ez nem egy kifejezett elektromos fogkefe webshop.
Esküszöm, felírom már valahová, hogyha rendelni akarok, legelőször a bestmarkt.hu-n nézzek szét. Innen bármikor öröm rendelni, soha nem ért még csalódás. Elnézést, de, egyszer már ért: amikor tudatosult bennem, hogy élő virágot innen nem rendelhetek! Arra marad a kertem és a kertész áruház.